octombrie 6, 2024
Sanatate

Beneficiile consumului zilnic de suc de urzici.

Beneficiile consumului zilnic de suc de urzici

Urzicile – o sursă bogată de vitamine și minerale

Urzicile sunt pline de vitamine printre care A, C, K, B2, dar şi minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu şi pot fi folosite atât în scop terapeutic, cât şi la prepararea unor feluri de mâncare.

Proprietățile terapeutice ale urzicilor

Bunicile noastre obișnuiesc să spună că urzicile schimbă sângele, iar după o iarnă în care predominante au fost mâncărurile grase, o cură de urzici urmată primăvară, dar nu numai, poate face minuni. Infuzia de urzici poate fi preparată dintr-o lingură de frunze proaspete spălate, tocate și amestecate cu o cană de apă clocotită. Cantitatea indicată este de 2-3 căni pe zi, timp de o lună. Infuzia de urzică este indicată și în combaterea tensiunii arteriale și a tahicardiilor.

Beneficiile sucului și a infuziei de urzică

Sucul de urzici poate fi preparat din frunze date prin mașina de tocat și consumate că atare câte două linguri pe zi sau, pentru cei care nu preferă gustul, combinate cu suc de legume sau ceai de mentă. Sucul de urzici întărește imunitatea și combate anemia, fiind un antidot natural împotriva diabetului. Fitoterapeuții recomandă consumul a două linguri pe zi de suc proaspăt de urzică, timp de trei luni.

Utilizările externe ale urzicilor

Urzica se folosește și extern, ceaiul de urzică fiind indicat pentru a scăpa de mătreață și a revitaliza podoaba capilară. Ceaiul se prepară dintr-o ceașcă de urzici mărunțite, opărite timp de un sfert de oră cu un litru de apă clocotită. Se strecoară amestecul și după ce se răcește se clătește părul, după o spălare prealabilă.

Sursa:

Realitatea.net